szerző:
hvg.hu

Találtunk egy nemrégiben újonnan vásárolt orosz terepjárót, mely immár közel 5 évtizedes múltra tekint vissza. Nem mellesleg pedig nagyon drága.

A jó öreg UAZ-469-et, vagyis a parancsnoki UAZ-t nem éppen tegnap, hanem még 1971-ben, tehát idestova 47 éve dobtak piacra. És a legszebb az egészben, hogy ez a modell mind a mai napig gyártásban van, sőt, Magyarországon is hivatalosan forgalmazzák. Mi pedig találtunk egy ilyen új példányt és gyorsan körbe is fotóztuk:

©

A modernizált UAZ-469 jelenleg UAZ Hunter néven kelleti magát, és csak Gyöngyösre kell elugrani a vadonatúj 0 kilométeres példányokért. A régi-új UAZ-ok Euro 6-os benzin- és dízelmotorokkal kaphatók. A benzines egység 128 lóerős és 210 Nm nyomatékú, a gázolajos TDI változat pedig 113,5 lóerős és 270 Nm-es produkciót ad elő.

©

A hidraulikus szervokormánnyal és kapcsolható összkerékhajtással rendelkező UAZ Hunternek alaposan megkérik az árát, ugyanis a legolcsóbb Classic változat is 5,4 millió forintba kerül. Ez még akkor sem kevés, ha a tehergépkocsiként vizsgáztatott autó ÁFA-ja visszaigényelhető. A metál fényezés felára 78 ezer forint, a regisztrációs adó pedig 185-400 ezer forint.

©

A legjobban felszerelt, dízelmotoros Jungle Edition Trophy - tessék megkapaszkodni - 9,45 millió forintba kerül ÁFA-val együtt. Az UAZ Hunterre 2 év vagy 80 ezer kilométeres garanciát vállalnak.

©

És akinek esetleg még az UAZ-469 is harmatosan friss technikának tűnik, annak érdemes néhány pillantást vetnie a még régebbi, 1965-ös keltezésű UAZ-452-re, mely ugyancsak kapható újonnan hazánkban, és amely nemrégiben egy különleges retro kiadást is megélt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!