Horrorbaleset Oroszországban: letarolta a Range Rover a Mitsubishit – videó

Horrorbaleset Oroszországban: letarolta a Range Rover a Mitsubishit – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Range Rover sofőrje valamiért félrerántotta a kormányt, amitől az autó irányíthatatlanná vált, és egyenesen a szemközti sávban érkező Mitsubishibe csapódott.

Nem véletlenül tesznek szalagkorlátot, vagy beton elválasztó elemeket az autópályák sávjai közé. Ezek gyakran életet menteken azzal, hogy kibírják egy autó becsapódását, így az nem tér át a szemből érkező járművek közé. Az alábbi 2x2 sávos orosz úton azonban ez valamiért hiányzott, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy halálos baleset történjen.

Az alábbi, fedélzeti kamera által rögzített felvételen jól látni, hogy a szemből érkező sötét Range Rover egyszer csak irányíthatatlanná válik, majd a szemközti sávba áttérve gyakorlatilag letarolja az ott érkező Mitsubishit. Utóbbi sofőrjének esélye sem volt arra, hogy lereagálja a dolgot, egy rövid fékezésre futotta csak.

A videót látva úgy tűnik, a Range Rover sofőrje hibázott, mert a nagy sebességnél hirtelen kezdett menőverbe, ami végül balesethez vezetett. Az azonban nem világos, miért rántotta el a kormányt. A feltételezések szerint megijedhetett a mögötte érkező kamiontól, de az is lehet, hogy a telefonját nyomogatta, elaludt és felriadt, esetleg hirtelen rosszul lett.