szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szervezet szerint a parkolót nem arra használják, amire való, így az ingázók, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a helyekre, kiszorulnak onnan.

Díjfizetés bevezetését javasolja a kelenföldi P+R parkolókban a Közlekedő Tömeg. A szervezet azért tenné fizetőssé a parkolást, mert szerintük sokan nem úgy használják a parkolót, mint ahogyan kellene, így sokan – általában pont az ingázók, akik miatt a parkolók épültek – már nem tudnak megállni a vasútállomás közelében, kiszorulnak a környező utcákba. Facebook-oldalukon azt írják, hogy a P+R parkolókban mára általánossá vált a tartós lakossági és üzleti célú járműtárolás. Ezáltal a parkoló eredeti célja, Budapest központjának forgalomcsökkentése sérül, mivel a napi ingázóknak már nem jut parkolóhely.

A szervezet szerint díjfizetés bevezetésével el lehetne riasztani azokat, akik napokig vagy akár hetekig tárolják a parkolóban autójukat.

A napi rendszerességű parkolást megengedő, azonban a tartós járműtárolást távol tartó használati díj bevezetését kezdeményezzük a parkolót üzemeltető Budapest Közút Zrt.-nél

– írják. A Közlekedő Tömeg szerint szükséges

  • a Budapest Közút által üzemeltetett egyéb P+R-eknél alkalmazott díjszabás bevezetése (350 Ft-ért parkolási lehetőség egész napra), illetve
  • amennyiben az adott jármű 2:00 előtt hajtott be a parkolóba, és reggel 7:00 után hagyja el azt, úgy a parkolásért 1500 Ft felárat kellene fizetni.

Utóbbival a szervezet szerint minden járműtulajdonost ösztönöznének arra, hogy még a reggeli csúcsforgalom előtt elhagyja a parkolót, helyet adva az ingázóknak. A parkolókban már jelenleg is rendszámfelismerő be- és kiengedő felügyeleti rendszer üzemel, így minden szükséges forgalmi adat rendelkezésre áll, valamint a díjfizetéshez szükséges infrastruktúrát is kiépítették korábban, így a Közlekedő Tömeg szerint a parkoló fizetősség tétele csak az önkormányzaton múlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Ez volt a mianmari tüntetések eddigi legvéresebb napja

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Milliárdok úsztak el az elakadt vagy rosszul megtervezett geotermikus projektek miatt

Alföldi Róbert az új kormányrendeletről: Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik!

Alföldi Róbert az új kormányrendeletről: Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik!