szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két kocsi tulajdonosai, apa és fia éppen aludtak, amikor ellopták a nagy értékű Mercedeseket.

A teljes értéke nagyjából 110 000 font az ellopott kocsiknak, amelyet a Brent városában lévő ház elől vittek el. A biztonsági kamerákon látni, amint két férfi a házhoz közel, a kocsiknál van, míg egy harmadik egy antennaszerűséggel próbálja megtalálni a kulcsok rádiójeleit.

Mindössze arra van szükségük, hogy elég közel kerüljenek a kulcsokhoz, amelyek vélhetően közel az ajtóhoz vannak letéve valahova.

Miután, megszerezték a jelet, alig 62 mp alatt kinyitották és elvitték mindkét autót. A férfiak csak reggel vették észre az autóik eltűnését, és akkor látták a videón azt is, hogyan történt a lopás.

Már mi is többször írtunk ilyen kulcs nélküli bejutást engedő autókról, amelyeknek a rádiófrekvenciás jelet sokszor meghekkelik.

A módszer az autók árához képest meglepően egyszerű, és az eszköz beszerzése nyomán gyakorlatilag bárki el tud vinni egy autót. Egy ilyen eszközről azt írják, nagyjából 80 fontba kerül, míg a két autó, a két Mercedes GLE, nagyjából darabonként 55 ezer fontba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!