szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több VW Arteon és kevesebb limuzin a formákban.

Bár a Volkswagen márka autói között a többség ugyanolyan a világon bárhol, de azért akadnak kivételek. Ilyen az USA piacára kerülő Passat is, amely másmilyen, mint amit itt Európában láthatunk.

Ez többek közt azt jelenti, hogy az amerikai Passat nem is ugyanarra a platformra épül, mint az európai. A jelenlegi modell is a VW chattanoogai gyárában készül, és még a korábbi PQ46-os platformon nyugszik, szemben a nálunk használt MQB padlólemezzel, amely egy modernebb architektúra. Amerikában a hajtás sem változik nagyon gyakran, ott a soros 2.0 literes négyhengerest használják egy hatfokozatú automataváltóval lényegében konstans módon.

©
©

Az USA piacán egyébként nem lehet mondani, hogy hatalmas lenne a kereslet a Passatra, idén 38 ezer darab ment el belőle. Kérdés, ezeket a számokat mennyire tudják majd fenntartani annak nyomán, hogy a régebbi padlólemez használata mellett, az infotainment-egységet sem tudják érdemben megújítani, akárcsak a menetbiztonsági asszisztens rendszereket.

Viszont ennek nyomán az árazásban az amerikai Passat kétségkívül inkább az alsóbb árkategóriát lövi be ebben a szegmensben a 23 ezer dolláros kezdő árával, úgy pedig nem feltétlen rossz vásár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát