szerző:
hvg.hu/MTI

Péntek este óta országszerte több tucatnyi baleset történt.

Komoly havazással kezdődött a hétvége, szombaton szinte az egész országot beborította a hó, az előrejelzés szerint ráadásul egész nap eshet. A havazás miatt figyelmeztetést adtak ki több megyére is, egyes területeken estig akár 20 centiméter hó is hullhat.

Az időjárás miatt országszerte rengeteg baleset történt, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) délelőtt azt közölte: a havazás miatt péntek délután óta több mint 40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat. Több autó lesodródott az útról vagy árokba borult, Bárdudvarnok és Kaposfő között pedig hármas karambol történt.

Két halálos baleset is történt: Kerekegyházánál és Méránál is egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze.

A havazás nem csak az utakon, de a vasútvonalakon is nehezíti a közlekedést: a Mávinform közölte, hogy több vonalon is késnek a vonatok. A Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Pusztaszabolcs-Dunaújváros és a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő. A Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon, valamint Kaposvár és Pécs térségében néhány vonat menetideje 10-20 perccel nőhet, más vasútvonalakon időnként 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brexit: a brit parlament elé vinnék az újabb népszavazás ügyét

Brexit: a brit parlament elé vinnék az újabb népszavazás ügyét

A pécsi múzeum "letétbe" adott festményeket a fideszes képviselő irodájába

A pécsi múzeum "letétbe" adott festményeket a fideszes képviselő irodájába

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Vulkán és láva ihlette a Maserati új divatterepjáróját

Drágult a Millenáris parkosítása

Drágult a Millenáris parkosítása