szerző:
hvg.hu

Ehhez képest még az Audi A8 vagy a Teslák high-tech műszerfala is visszafogottnak mondható.

Az FMC a tavaly januári CES szakkiállításon leplezte le a Byton Crossover Concept nevet kapott villanyautó prototípust, mely többek közt ezzel a futurisztikus műszerfallal hódított:

©

Azóta eltelt egy év és az idei CES-en már a sorozatgyártásba szánt változat is felbukkant, melynek műszerfala sokak meglepetésére 80 százalékban megegyezik a koncepcióautó műszerfalával:

©

Az enyhén ívelt kijelző 48 colos képátlóval rendelkezik, 1,25 méter széles és 25 centiméter magas. Megmaradt a kormányba szerelt érintőkijelző is, újdonságként pedig a két első ülés közé érkezett egy 8 colos érintőpanel. A Byton M-Byte-ot nemcsak az érintőkijelzők segítségével, hanem hangparancsokkal is egyszerűen lehet kezelni, köszönhetően többek közt az Amazon Alexa támogatásnak.

©

A Level 3-as önvezetésre képes újdonság fejlett mesterséges intelligenciát és 5G támogatást is felvonultat. Az alapmodell 270 lóerős és 400 Nm nyomatékú, az összkerékhajtású változat pedig 400 lóerős, illetve 710 Nm-es produkciót ad elő. A hatótáv kiviteltől függően 400-520 kilométer.

©

A sorozatgyártás várhatóan az idei esztendő negyedik negyedévében kezdődik meg, és jó hír, hogy a Byton M-Byte Európában is kapható lesz. Az újdonság alapára várhatóan 43 000 euró (13,8 millió forint) magasságában fog alakulni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha igazán intelligens kávéfőzőt szeretne, ezeket a funkciókat keresse!

Ha igazán intelligens kávéfőzőt szeretne, ezeket a funkciókat keresse!

Kegyetlen gyilkosság vádlottja kerül a bíróság elé

Kegyetlen gyilkosság vádlottja kerül a bíróság elé

Honnan tudja egy orosz autós, hogy igazán hideg van? – videó

Honnan tudja egy orosz autós, hogy igazán hideg van? – videó

Drágul a benzin és a gázolaj

Drágul a benzin és a gázolaj

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Szerdától viszi ki a posta a nyugdíjakat

Szerdától viszi ki a posta a nyugdíjakat