szerző:
hvg.hu

A Stelvio csúcsváltozata eddig sem számított gyengének, sem lassúnak, de az olaszok most találtak még benne néhány extra lóerőt.

Az Alfa Romeo 2016 végén leplezte le 4,68 méter hosszú divatterepjáróját, a Stelviót, melynek legsportosabb kivitele a hazánkban 28,4 millió forintos alapáron kínált Quadrifoglio. Ennek motorházteteje alatt egy 2,9 literes biturbó 6 hengeres benzinmotor rejtőzik, mely 510 lóerős, illetve 600 Nm-es produkciót ad elő. Akinek pedig ez is kevés lenne, az vessen néhány pillantást erre a tuningolt változatra:
©

A milánói Romeo Ferraris által kezelésbe vett Stelvio Quadrifoglio motorja 45 extra lóerőt és 60 extra Nm-t ad le, így a felmorcosított SUV már 555 lóerőt, illetve 660 Nm-t szabadít rá az aszfaltra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 3,8 másodperces 0-100-as szintidő mennyit javult, az viszont tény, hogy a végsebesség 283-ról 290 km/h-ra emelkedett.

©

Az egyedi fényezésű Stelvio Quadrifoglio 20 colos OZ könnyűfémfelniket kapott, a nyomtáv elöl, illetve hátul 20-25 milliméterrel növekedett. Ezenkívül pedig a sportosabbra vett utastér, illetve a gyárinál hangosabb sportkipufogó mellett sem mehetünk el szó nélkül.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Csapatonként havi 116 millió forintot költenek bérekre az NB I-ben

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Összetörték az értékes Zsolnay-szökőkutat Harkányban – videó

Összetörték az értékes Zsolnay-szökőkutat Harkányban – videó