szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez az öregecske román személyautó sokkal több egyszerű közlekedési eszköznél, valódi muzeális értéket képvisel.

A francia Renault 1969 és 1980 között gyártotta a 12-es típusjelzésű középkategóriás családi autóját, melynek tervei alapján készült a román Dacia által 1969 és 2004 között készített 1300-as sorozat. Az eredeti 1300-as modernizált változata 1979-ben látott napvilágot, még pedig 1310 típusjelzéssel: ez a típus egykoron igen gyakori volt a hazai utakon, mára viszont szinte teljesen kikopott a magyar utcaképből.

Mi viszont most találtunk egy remek példányt, ami ráadásul eladó:

©

A mellékelt fotókon látható példány 1987 márciusában látta meg a napvilágot, vagyis nemrégiben ünnepelte 32. születésnapját. A több mint három évtized alatt alig több mint 45 ezer kilométer került a kívül bordó, belül fekete 1310 TX-be, mely nemrégiben OT rendszámot kapott.

©

A 2023 végéig érvényes magyar okmányokkal rendelkező, 54 lóerős 1,3 literes motorral hajtott régi Dacia ára 1,2 millió forint.

©

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!