szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi azt állította, hogy az új Porsche Panamera Sport Turismóját a megrendelt opciók nélkül szállították.

Az eset Tajvanon történt, ahol egy ügyfél, mint állítja, 75 000 dolláros előleget fizetett a sportlimuzinért, amelyben elvileg egy fejlett, a futóművet is folyamatosan állító elektronika is lett volna. A reklamáló ügyfél szerint nemcsak hogy közel két évet kellett várnia a kocsira, de végül a drága, feláras rendszer nélkül szállították le a Porschét. A férfi azt kérte, fizessék vissza a kocsi árát, egyben töröljék a rendelését.

Több hónapos tárgyalás után, áprilisban, hivatalos levelet is kapott a Porsche helyi kereskedőjétől, amelyben azt írták, hogy nem adják vissza a pénzét. Ezt követően jutott el odáig, hogy akkor kicsit drasztikusabban jelzi elégedetlenségét. Ehhez egy másik autóját használta, ami szintén egy Porsche, csak egy SUV, egy 135 ezer dollárba kerülő Porsche Cayenne.

A férfit az eset után persze letartóztatták, de állítólag, miután elengedték, ismét ott volt a kereskedőnél, amire megint kihívták a rendőrséget. Ugyanakkor, úgy tűnik, végeredményben mégiscsak a férfi nyert, mert a kereskedő végül úgy döntött, hogy visszafizeti az előleget, amit az egyébként 235 ezer dollárba, közel 67 millió forintba kerülő Porsche Panamera Sport Turismóra kifizetett, illetve felajánlottak egy másik autót helyette, de végül nem egyezett meg másik autóról az érintett két fél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

5 százalékkal esett vissza 2020-ban a német GDP

Meghosszabbíthatják a meggyilkolt Szilágyi István fiának letartóztatását

Meghosszabbíthatják a meggyilkolt Szilágyi István fiának letartóztatását

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben