szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő tíz évben hat üzemét tervezi bezárni a német konszern.

Leépít és gyárakat zár be a Continental járműalkatrész-beszállító és technológiai német konszern a következő tíz év során a globális autógyártás lassulása miatt. A program nagyjából 1,1 milliárd euró költségvonzatú, jelentős részét 2019 és 2022 között hajtják végre közölte a vállalat a felügyelőbizottság ülése után.

A háttérben az autógyártás lassulása áll, ami több beszállítót is arra kényszerített az utóbbi hónapokban, köztük a Continentalt is, hogy profitfigyelmeztetést adjanak ki.

Stratégiájának felülvizsgálata eredményeként a Continental bezárja két németországi üzemét, valamint Olaszországban, Malajziában és az Egyesült Államokban működő gyárait. A két német, két amerikai, valamint egy olasz és egy malajziai gyárban mintegy háromezer ember dolgozik.

A Continental azt nem közölte, hogy hány munkahelyet szüntet meg, de úgy becsüli, hogy a szerte a világban alkalmazott 244 ezer munkavállalójából húszezret érint majd, hogy leépítenek vagy új munkahelyeket teremtenek, illetve eladják vagy áthelyezik a konszern egyes részegységeit.

A Continental arra számít, hogy 2023-tól kezdve évi 500 millió eurót takarít meg a költségcsökkentési program révén.

Az idei első fél évben jelentősen, közel 42 százalékkal esett vissza a Continental AG nyeresége: a június végén záródott hat hónapban az adózott eredménye 1 milliárd 82 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 1 milliárd 587 millió euróról, miközben értékesítési árbevétele 0,3 százalékkal 22 milliárd 310 millió euróra mérséklődött.

A Continental Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen, és a bérelt munkaerővel együtt több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A német konszern az elmúlt évtizedben mintegy 500 millió eurót fektetett be Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés

Fejlesztések, beruházások és növekedés a Continental hazai egységeinél

Az autóipar világszinten fellendülőben van, a dízelbotrány pedig gyorsítja az alternatív megoldások, mint például az elektromos autók terjedését. Az ipart húzza a vásárlási kedv, globálisan és Magyarországon is egyre több autót adnak el. A makrogazdasági környezet stabil volt, jobban lehetett tervezni, mint a korábbi években.

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?

Egy országban vagy városban is megrendezhetnék a foci-Eb-t?