szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mikulás-csomag helyett hólapát.

Őrsi Gergely ellenzéki polgármester vezeti már néhány hete a II. kerületet, ami szintén érintett a hétfői nagy havazásban. A kerület Facebook-oldala nemrég arról számolt be, hogy a hóhelyzet miatt a városrendészek ma nem bírságolnak gépjárműveket, a parkolóőreik pedig nem foglalkoznak pótdíjazással.

Ehelyett mindannyian az utak mielőbbi biztonságossá tételét tűztük ki feladatul – olvasható a kerület Facebook-oldalán.

A bejegyzésben az is olvasható, hogy egyeztettek az FKF vezetőjével is, minden erejükkel a hó eltakarításán vannak, elsőként a főútvonalakat, majd fokozatosan a mellékutcákat is megtisztítják, ezután síkosságmentesítenek. "Kértük, hogy a Rét utcai rendelő környékét kiemelten kezeljék."

A zöld hulladék elszállítása kedden esedékes, ez, írják, továbbra is tervben van, illetve kiegészül még egy jövő keddi időponttal is. "A lomtalanítás, az időjárással összefüggő témájáról még a mai napon beszámolunk egy külön bejegyzésben; az biztos, hogy jövőre visszatérünk a megszokott, szeptemberi időszakhoz."

A Facebook-oldalon egy köszönetnyilvánítás is olvasható:

A ma reggelre kialakult hóhelyzet kapcsán először is szeretnénk megköszönni minden kerületben élőnek azt a spontán összefogást, amit ma reggel láthattunk; mindenki segítőkészen fogott össze azért, hogy biztonságosan közlekedhessünk.

A durva az, ha pörögsz lefelé - hókotróval a budai lejtőkön

A pesti oldalon főleg sík terepen dolgoznak a hókotrók, de a budai hegyek mellékutcájában a hókotrás felér egy extrémsporttal. Felkérezkedtünk az egyik járgányra. Videoriport.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Megéri többet fizetni a 16 GB-os idei MacBook Próért? Videón a (kissé meglepő) eredmény

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Monte Cristo grófja nem férne be a nyolc leggazdagabb magyar közé

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?