szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak az elektromos autóknak lehet szükségük gyorsan áramra a használatuk során, hanem a villanyrollereknek is.

Ezt a szükségletet ismerte fel a Servo Movement cég, amely idén márciustól elindítja magyarországi töltőhálózatát e-rollerek, e-robogók és elektromos biciklik töltésére.

A szolgáltatás egy applikáción keresztül aktiválható. Az időegységeket – az úgynevezett sparkokat – előre vásárolhatják meg a felhasználók, a töltést pedig mobiltelefonnal, a Powershare készüléken látható QR-kód beolvasásával indíthatják – írja a töltő működését bemutató anyag.

A cég elsősorban kültérre szánt Powershare nevű dobozai nem nagyobbak, mint egy postaláda. 230V-os csatlakozói maximum 1000W-os fogyasztásig használhatók.

A Powershare-dobozokat először a fővárosban telepítenek, aztán a megyeszékhelyeken. Az a cég pedig, amely felszereli a Powershare készüléket az üzemegységében – iroda, kávézó vagy a közterület tulajdonosa –, jutalékot kap a forgalom után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Saját autó helyett Uber és car sharing? Úgy tűnik, ez nem így lesz

Egyáltalán nem biztos, hogy azoknak lesz igazuk, akik szerint a mai fiatal generációk tagjai tömegesen hagynának fel a saját autók vásárlásával – állítják amerikai szakértők, akik szerint leginkább a gazdasági válság miatt csökkent az USA-ban az újautó-vásárlás. Szerintük amikor már egy családban a második gyerek is elkezdi az iskolát, aki tud, autót vesz.

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Török Gábor már-már miniszterelnök-jelöltnek látja Bajnai Gordont

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?