szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik cégnél 30 százalékos menetdíj kedvezményt biztosítanak azoknak, akik halaszthatatlan ügyeik intézéséhez nem a tömegközlekedést szeretnék használni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Az autók takarítását már január eleje óta új rendszerben végezzük – a visszajelzéseitek alapján sikeresen, hiszen észrevehetően kevesebb a koszos autó – ezt a protokollt a jelen helyzetre való tekintettel tovább szigorítottuk, külön odafigyelve azokra a felületekre, amelyekkel fizikailag is érintkeznek az utasok (kilincs, biztonságiöv, kormány, műszerfal)." – válaszolta kérdésünkre Sáreczky Richárd, az automegosztó szolgáltatást biztosító MOL Limo ügyvezető igazgatója.

"Az autók takarítását flottaoperátoraink végzik, amikor az autókat feltöltik, vagy megtankolják, ekkor végzik a takarítást, fertőtlenítést is" – tette hozzá Sáreczky.

Szombat éjjel minden MOL Limo autóban elhelyeztek kézfertőtlenítőt és antibakteriális papírzsebkendőt, és arra kértek minden felhasználót, hogy használják mindkettőt rendeltetésszerűen, lehetőleg vezetés előtt. Ezenkívül arra kérték az utasokat, hogy a kézfertőtlenítőt ne vigyék magukkal, így a következő utas is biztonságosan vezethet, valamint arra, hogy a használt zsebkendőket ne hagyják a kocsiban.

©

A felhasználókat többek közt a közösségi felületeken, Facebookon és Instagramon tájékoztatták, a takarításról külön videót is készített a cég. Ezenkívül hírlevelet küldtek ki a fokozott takarításról, illetve az autókban üzenetet is hagytak a kézfertőtlenítők mellett.

A MOL Limo azt javasolja a felhasználóknak, hogy ha betegnek érzik magukat, akkor saját és embertársaik érdekében inkább maradjanak otthon, forduljanak orvoshoz. Illetve mindenképpen használjanak kézfertőtlenítőt, ha tehetik, ők maguk is töröljék át a kormányt.

A cég ügyvezetője azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy hogyan alakul a forgalom a koronavírusos időkben, mint ahogy arra a kérdésünkre sem adott választ, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel a MOL Bubihoz hasonlóan esetleg a MOL Limo használata is olcsóbbá válhat.

A cég 450 autója közül 150 tisztán elektromos hajtásláncú, a kocsik között Mercedes-Benz A-osztály, CLA és CLA Shooting Brake, valamint Kia Picanto és VW up!, VW e-up! és smart EQ is található. A két éve indított szolgáltatásnak 56 ezer felhasználója van, akik eddig mintegy 8 millió kilométert tettek meg.

©

"A GreenGo az autómegosztók közül elsőként a koronavírus megjelenésekor azonnal változtatott a tisztítási protokollján. A szokásos rutin takarítás mellett extra, kétnaponkénti antivirális, antibakteriális és gombaellenes fertőtlenítést vezettünk be. Természetesen mindent megteszünk, hogy a flottához tartozó autók biztonságosak legyenek, miközben elővigyázatosságból a sofőrök a fertőtlenítést egy olyan fertőtlenítőszerrel végzik, amely nem veszélyes az emberi szervezetre" – nyilatkozta Michaletzky Bálint, a GreenGo ügyvezetője.

"A fertőtlenítés mellett felhívtuk arra is a figyelmet – hírlevélben, az applikációban és a saját Facebook oldalunkon –, hogyan tud a greengós közösség egy kis odafigyeléssel még jobban vigyázni egymásra." – tette hozzá Michaletzky.

©

Ahhoz, hogy a greengózás járványügyi szempontból is biztonságos maradhasson, arra kérték a felhasználókat, ha betegek lennének vagy a betegség tüneteit tapasztalják, autózás helyett hívják fel háziorvosukat vagy a lakossági információs vonalat a 06 80 277 455-ös vagy a 06 80 277 456-os számon.

A forgalomban egyelőre jelentős változást nem tapasztalt a GreenGo, de a rendkívüli helyzetben ők is szeretnének segíteni, ezért kedden 17 órától ingyenes regisztrációt vezettek be, továbbá 30 százalék menetdíj kedvezményt biztosítanak mindenkinek, ami már az összes kedden indult vagy végződött bérlésre is vonatkozik. A GreenGo így szeretné segíteni a budapestieket, hogy elkerülhessék a tömeget, és biztonságban intézhessék el a halaszthatatlan ügyeiket.

A jelenleg 300, kizárólag elektromos autóból (Volkswagen e-up!) álló flotta egy részét a GreenGo felajánlotta az időseket és rászorulókat segítőknek – árulta el az ügyvezető.

©

A hazai autómegosztó piac harmadik nagy szereplője, a Share Now cikkünk megjelenéséig nem válaszolt a kérdéseinkre. Amint ez megtörténik, azonnal jövünk a válaszokkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Ön mit olvas el a járványról? Tönkreteheti az éjszakai alvását

Ön mit olvas el a járványról? Tönkreteheti az éjszakai alvását