szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van, ahol automatikusan megbírságolják azt, aki megszegi a vonatkozó szabályt.

A megkérdezett magyar autósok 63 százaléka már jó megoldásnak gondta az átlagsebesség-mérést a gyorshajtók megfékezésére. Tavaly az erről pozitívan nyilatkozók aránya még csak 56 százalék volt a K&H biztosító és a Free Association felmérése szerint, amelyet 500 fő bevonásával végeztek, és az eredményeit a Kreszvaltozas.hu ismertette.

A fenti kérdésre az idei felmérés szerint 37 százalék azt válaszolta azt, hogy nem szeretne átlagsebesség-mérést, közülük 14 százalék kifejezetten rossz ötletnek tartja. 

Az átlagsebesség-mérés azt jelenti, hogy egy-egy útszakaszon „eltöltött” idő alapján vizsgálják az autók sebességét. Az ellenőrzés kezdő és végpontján egyaránt megtörténik a jármű azonosítása (hatósági jelzés és méret alapján), majd a két mérés között eltelt idő, valamint a megtett távolság ismeretében egy szoftver kiszámítja az átlagsebességét.

A K&H kutatásában a gyorshajtásról is kérdezték az autósokat; ez a válaszadók 81 százaléka szerint napi probléma. A megkérdezetteknek csupán 1 százaléka véli úgy, hogy az autósok betartják a sebességhatárokat, 18 százalékuk szerint viszont a forgalomban részt vevők túlnyomó része nem hajt gyorsabban a megengedettnél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei

12,3 millió forintért keltek el Hitler jegyzetei