szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az amerikai gyártó kompakt villanyautóját hamarosan még ritkábban kell majd töltőre dugni.

A Tesla 2016-ben mutatta be elérhető árú kompakt villanyautóját, az amerikai piacon egy évvel később felbukkant és tavaly óta Európában is kapható Model 3-at. Az általunk is alaposan letesztelt típus legnagyobb hatótávú, úgynevezett Long Range változatában 75 kWh kapacitású akkumulátor található, ami a szigorú amerikai EPA-szabvány szerint mintegy 518 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé (WLTP: 560 kilométer).

©

Hamarosan azonban érkezhet egy nagyobb teleppel felvértezett új csúcsmodell is, legalábbis erre enged következtetni, hogy a Teslánál már fut néhány olyan tesztautó, melyet 75 helyett 100 kWh-s akkumulátorral láttak el. Nem tudni, hogy a megnövelt kapacitású Model 3 mikor érkezhet meg a piacra, mindenesetre az EPA szerinti hatótávolsága várhatóan eléri majd a 690 kilométert.

Az ár egyelőre ismeretlen, a 75 kWh-s típus az USA-ban 49 490 dollárba (15,1 millió forint), Európában pedig 53 790 euróba (18,6 millió forint) kerül.

©

Hasonló kapacitású, 100 kWh-s aksi található a nagyobb és nehezebb Model S csúcsváltozatában, a Long Range Plusban, mely a legfrissebb optimalizációkat követően hivatalosan már 647 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik.

Frissítés: Elon Musk cégvezér cáfolta, hogy 100 kWh-os Tesla Model 3 érkezne, ami azt valószínűsíti, hogy a 100 kWh-s Model 3 prototípusokkal új akkumulátor technológiát tesztel a gyártó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
236-tal ment egy motoros Hajmáskérnél, majd kijelentette "biztonságosan közlekedett"

236-tal ment egy motoros Hajmáskérnél, majd kijelentette "biztonságosan közlekedett"

Milliárdokat fizet az Egyesült Államok, ha valaki jelent nekik egy külföldi hackert

Milliárdokat fizet az Egyesült Államok, ha valaki jelent nekik egy külföldi hackert

Megkérdezték Rétvárit, hogyan készül a kormány az őszi iskolakezdésre, a válaszból csak a lényeg nem derült ki

Megkérdezték Rétvárit, hogyan készül a kormány az őszi iskolakezdésre, a válaszból csak a lényeg nem derült ki