szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazautazhatnak az országon keresztül azok, akik eddig a korlátozások miatt a határon vesztegeltek.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Július 4-én, szombaton 0 órától ismét humanitárius korridort nyit Magyarország – közölte a rendőrség. Ez azt jelenti, hogy azok, akik a koronavírus-járvány terjedése nyomán bevezetett utazási korlátozások miatt nem utazhattak, most áthaladhatnak az országon.

A rendőrség jelezte: csak azok indulhatnak útnak, akiknél nem áll fenn a gyanúja koronavírus-fertőzésnek.

A korridort használók a kijelölt útvonalat nem hagyhatják el, és csak a meghatározott határátkelőhelyeket, üzemanyagtöltő-állomásokat, illetve pihenőhelyeket vehetik igénybe. A szabályok betartását a rendőrség a honvédség katonai rendészeinek bevonásával ellenőrzi.

Márciusban is nyitott humanitárius folyosót a kormány, akkor közel 47 ezer, addig a határon veszteglő román állampolgár juthatott haza Magyarországon keresztül.

Az igénybe vehető útvonalakat, határátkelőket, benzinkutakat és pihenőhelyeket honlapján sorolja a rendőrség, de az alábbi interaktív térképen is feltüntették őket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rálőtt az eladóra egy amerikai férfi, mert az felszólította, hogy viseljen maszkot

Rálőtt az eladóra egy amerikai férfi, mert az felszólította, hogy viseljen maszkot

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

Pótsziget 2020 a hvg.hu-n – küldjön egy sztorit!

Pótsziget 2020 a hvg.hu-n – küldjön egy sztorit!