szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy összekötő úton engedte a volánhoz a hatéves fiát egy férfi Bács-Kiskunban.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki márciusban és áprilisban egy Bács-Kiskun megyei község külterületén kétszer is engedte a 6 éves fiának, hogy autót vezessen. Mindezt élőben közvetítette egy közösségi oldalon.

A vádirat szerint a férfi egy Bács-Kiskun megyei község külterületén az összekötő úton engedte vezetni fiát. Mindkétszer egy automata váltós autó volánja mögé ültette be a kisfiút és egy közel 2 kilométeres szakaszon vezette az autókat, eközben ő mellette ült az anyósülésen.

Az ügyészség közleménye szerint az apa azzal, hogy az autók vezetését két alkalommal is átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan gyermek részére, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegve veszélyeztette a fia testi és erkölcsi fejlődését.

A szabadlábon védekező férfit az ügyészség folytatólagosan elkövetett járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtönt és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha minden igaz, az eddigi legjobb Jurassic-film készül

Ha minden igaz, az eddigi legjobb Jurassic-film készül

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Boldog István kémiailag kasztrálná a pedofilokat

Boldog István kémiailag kasztrálná a pedofilokat