szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többnyire előny, de hátrány is lehet.

Egy használt autó eladhatóságát alapvetően a keresettsége határozza meg, de segíthet a gyors értékesítésében az is, ha az eladó feltünteti a hirdetésben az alvázszámot. Annál inkább igaz ez, minél fiatalabb és minél nagyobb értékű egy autó – derült ki a Hasznaltautó.hu felméréséből.

A legfeljebb 4 éves modelleknél 25 és 58 nap között változik az alvázszámmal hirdetett modellek eladási ideje, míg az alvázszám feltüntetése nélkül eladásra kínáltak 35 és 74 nap között kelnek el.

©

Az 5-9 éves korosztályban az alvázszám kihagyása a teljes átlag szerint csupán plusz egy napot jelent. Kivételek ez alól azok a márkák, amelyeknél a hosszabb garanciaidő miatt fontos, hogy még 4 éves koruk után is vezetett szervizkönyvük legyen. Ilyen például a Hyundai, a Kia és a Renault.

A 10-14 éves korosztályban elenyésző az alvázszám megadásából származó előny, a 15 évesnél idősebb modelleknél pedig épp az alvázszám szerepeltetése miatt láthatunk magasabb eladási időt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam

Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam

Elindította az Instagram a lemásolt TikTokot, itt a Reels

Elindította az Instagram a lemásolt TikTokot, itt a Reels

Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán

Már nyolcezer tárgyat találtak a régészek a hódmezővásárhelyi tram-train vonalán