szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megugrott a számuk az utóbbi időben.

Soha nem látott mértékben, 826 autóval nőtt a zöld rendszámos járművek állománya júliusban – írja a Belügyminisztérium statisztikái alapján a Villanyautósok oldala.

Mindez azt jelenti, hogy az év hetedik hónapjának a végére a megkülönböztető rendszámmal ellátott környezetkímélő járművek száma elérte a 21 557-et. Idén júliusban 42 százalékkal adtak ki több zöld rendszámot, mint egy évvel korábban, a zöld rendszámos autók száma pedig 59 százalékkal nőtt az elmúlt 12 hónapban.

Mostanra 9716 darab teljesen elektromos autó és 11 840 plugin hibrid és hatótávnövelt hibrid van forgalomban. Az oldal hozzáteszi, hogy a plugin hibrid járművek számának jelentős növekedése, illetve a tisztán elektromos autók növekedésének stagnálása arra enged következtetni, hogy még nem indult el a legfrissebb állami támogatással megvehető autók átadása, a növekedésért valószínűleg a magánimportban érkező használt autók felelősek.

Magyarországon idén már ötödik éve kaphatnak zöld rendszámot – és ezzel számos kedvezményt – azok az autók, amik teljesen elektromos meghajtásúak vagy konnektoros hibridek, és képesek legalább 25 kilométert elektromos módban menni. Ezen kívül azok az autók is jogosultak a zöld rendszámra, amikben kialakításuk révén hatótávnövelő belsőégésű motor is van, viszont képesek minimum 50 kilométert megtenni elektromos üzemmódban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen maszkot ad a feledékeny vásárlóknak a Spar

Ingyen maszkot ad a feledékeny vásárlóknak a Spar

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

A Samsungnak ez a megoldása az újfajta mobilok képernyőjének nagy problémájára

Most már inkább komolyan veszi az UFO-ügyeket Japán

Most már inkább komolyan veszi az UFO-ügyeket Japán