szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiadták az első zöld rendszámokat Magyarországon, amelyekkel az elektromos autóknak járó kedvezményeket is igénybe lehet majd venni.

A legelső, környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt rendszámot egy BMW i3 kapta, amely a Wallis Duna Kft. tulajdona – közölte a Jedlik Ányos Klaszter, amelynek ügyvezetője, Bottyán Balázs egy emléklapot is átadott az első zöld rendszám tulajdonosának.

A klaszter szeptember 30-án adta át a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a ösztönző intézkedéseket és kedvezményeket tartalmazó javaslatcsomagot. A minisztérium november 30-ig nyújtja be a véglegesnek szánt jogszabály-módosításokat.

A hatósági adatok szerint október elseje óta már kilenc zöld rendszámot adtak ki.

©
©
©
©
©

További hasznos információkért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!