szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A balesetveszélyes helyszínen már javában dolgoznak az útjavító munkások.

Az elmúlt napokban többször is írtunk egy, a Solymáron átvezető főútvonalon a nyári heves esőzések miatt kialakult úthibáról, mely több mint három hete dugókkal és balesetveszélyes helyzetekkel keseríti meg a helyiek és a környéken közlekedők életét.

A két hétig egyetlen táblával sem jelzett problémás útszakaszon egy alkalommal a szennyvíz is feltört, amit orvosoltak a helyi csatornát üzemeltető DAKÖV munkatársai, a Magyar Közút pedig a témában megjelent első cikkünket követően mindkét irányból kitáblázta a helyszínt.

Az úthiba sokáig gazdátlannak tűnt, ugyanis a helyi önkormányzat a Magyar Közutat tartotta illetékesnek, a Magyar Közút a DAKÖV-re mutogatott, a DAKÖV szerint pedig a Magyar Közútnak kell orvosolnia a problémát.

A helyzet egészen ma délelőttig kilátástálannak tűnt, ekkor azonban útjavító munkások tűntek fel a helyszínen, és akcióba lendültek. Kedd koradélután felkerestük az útszakaszt, ahol addigra már megtisztították a szintbe hozott csatornafedél környékét.

©

Mint azt a helyi munkavezetőtől megtudtuk, már csak az aszfalt megérkezésére várnak, és az aszfaltozást követően kedden várhatóan 17 órától az autósok újra használatba vehetik a megjavított útszakaszt. A munkát a DAKÖV megbízásából a STRABAG munkatársai végzik el.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó elismerte, hogy járt a Bodri borászatnál, ahol a helikoptert fényképezték

Szijjártó elismerte, hogy járt a Bodri borászatnál, ahol a helikoptert fényképezték

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Örményország teljes mozgósítást rendelt el a Hegyi-Karabahban történt összecsapások miatt

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták

Egyelőre maradnak körön kívül az orosz atléták