szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét felkerestük a kanyarodó főútvonalon található balesetveszélyes helyszínt, hátha az elmúlt napokban orvosolták a problémát.

Egy hete írtunk arról, hogy a két héttel korábbi viharos időjárás miatt jelentősen megsérült a Solymáron átvezető főútvonal egyik csatornafedelének környéke. Akkori helyszíni bejárásunk során egyetlen olyan táblát sem találtunk, mely a veszélyes helyen, kanyarban keletkezett úthibára felhívná az autósok figyelmét: csak néhány műanyag oszlop és egy rájuk dobott jól láthatósági mellény utalt a problémára.

Mint kiderült, a helyi önkormányzat a Magyar Közútra mutogat, a Magyar Közút szerint a helyi csatornahálózat üzemeltetője, a DAKÖV Kft. az illetékes, a DAKÖV Kft. álláspontja szerint pedig a Magyar Közútnak kell kijavítania az úthibát.

Egy hét elteltével, vasárnap a késő délutáni órákban ismételten felkerestük a helyszínt, és az odafele vezető úton ezzel a remek hírrel szolgált a Waze:

©

Aztán sajnos kiderült, hogy az úton nem folyik munka, de ami ennél szomorúbb, az elmúlt napokban sem igazán folyt. Az úthiba változatlan formában maradt.

©

Annyi fejlemény azért történt, hogy a múlt hét hétfőn feltört szennyvizet sikerült visszaszorítani, illetve a Magyar Közút az úthibára figyelmeztető táblákat helyezett el. Ezek jól látható módon felhívják az autósok figyelmét a közelgő veszélyre, ettől függetlenül ottjártunkkor alig pár perc alatt több balesetveszélyes szituáció adódott a nehezen belátható útkanyarulatban.

©
©

A vasárnap késő délutáni visszafogott forgalom ellenére is egymás után alakultak ki kisebb-nagyobb torlódások, és a helyiek beszámolója szerint a tanítás megkezdése óta a reggeli órákban komolyabb dugók helyszíne ez a solymári útszakasz.

©

További probléma, hogy egyes főváros felé tartó autósok úgy próbálnak meg időt nyerni, hogy ahelyett, hogy megvárnák a szemből érkező forgalom csillapodását, egyszerűen jobbról kerülik ki az úthibát. Ez egyrészt veszélyt jelent a gyalogosokra – a település egy másik útján idén a második tanítási napon elgázoltak egy diákot –, másrészt rongálja az útpadkát és a közeli kapubeállót.

©

Nem tudni, hogy mikor lesz végleges megoldás az immár több, mint három hete fennálló problémára, mi viszont jelképesen örökbe fogadtuk a gazdátlan solymári úthibát, melyről ily módon egészen addig rendszeresen be kívánunk számolni, amíg meg nem szűnik. Közel, s távol nem ez az egyetlen úthiba, de mind közül talán ez található az egyik legkényesebb ponton, így a probléma mielőbbi orvoslásra szorulna.

©

"És ha arra sétálnánk és véletlenül kiborulna a szatyrunkból egy kis zúzott aszfalt, vagy tudom is én mi kell oda, de talán az is átmenetileg jobb problémamegoldás lenne, és talán hatékonyabb, mint a várakozás. Ma az ürömi körforgalomig állt a sor." - fejtette ki a véleményét egy helyi lakos.

"Ha valaki szerez valami odatölteni valót és segít kicsit nekem, én rá- és ellapátolom a hozott anyagot ígérem!" - ajánlkozott egy hozzászóló.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Lukasenka Washingtont nyugtatja, hogy nem avatkoznak be az oroszok

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Hogyan fogyhatok le? Segít a közgazdaságtan!

Hogyan fogyhatok le? Segít a közgazdaságtan!