szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ami változott, hogy a magánimport helyett többen bízzák cégekre a behozatalt.

Idén szeptemberben a DataHouse autópiaci statisztikákkal foglalkozó cég adatai szerint 11 916 import személyautó került forgalomba Magyarországon, ami az előző hónaphoz képest 23 százalékos növekedés. Érdemes megjegyezni, hogy a tavaly szeptemberhez viszonyítva ugyanakkor mindez továbbra is 10 százalékos elmaradás.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu használtautós hirdetési portál vezérigazgatója elmondta, hogy a vásárlók a határzár miatt jelentősen megnehezedő magánimport helyett is megtalálták a módját annak, hogy hozzájussanak a külföldön kinézett autókhoz. A korábban egyénileg intézett behozatalt sokan cégekre bízzák. Ennek alapján pedig úgy tűnik, hogy az idei év végére a használtautó-import volumene éves szinten meghaladja majd a 125 ezres szintet.

©

A belföldi használtautó-piac másik fő forrását jelentő újautó-piacon is jelentős pozitív változás történt az elmúlt hónapban: 11 449 új autót helyeztek forgalomba, ezzel január óta ez az első hónap, hogy több új személygépkocsit értékesítettek, mint egy évvel korábban. Az új autók által lecserélt korábbi járművek ezzel egyidejűleg szintén komoly mértékben aktivizálják a belföldi használtautó-piacot is.

A használtautó-import mértéke az idei év első kilenc hónapjában összesen 98 921 darab volt, 16 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában regisztrált 117 354-es mennyiségnél. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 90 092 volt, ami 22 százalékkal marad el az egy évvel korábbi 115 105-ös értéktől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

Nem foglalkozik az Alkotmánybíróság a 16 éve húzódó terézvárosi ingatlanüggyel

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés