szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehet, hogy eladja a Volkswagen a luxus márkáit, mert túl drága a technológiai átállás.

A Bugatti, Lamborghini és a Ducati valamilyen átszervezésével szeretné csökkenteni a költségeit – számol be róla a Totalcar. Szó esett belső együttműködés létrehozásáról, de állítólag az eladás lehetősége is újból szóba került. A problémát az okozza, hogy ezeknél a márkáknál is elengedhetetlen a hibrid vagy elektromos hajtásláncra való átállás, ami valószínűleg jelentősebb költségeket jelent, mint amennyi nyereséget egy-egy márka hozna – írja a lap.

A Volkswagen csoport vezetése állítólag azt célozta meg, hogy több mint a duplájára emeli a cégcsoport piaci értékét, ami jelenleg 78 milliárd euró. Az eleve kedvezőtlen fejlemény – legalábbis a VW részvényárfolyam szempontjából, hogy az EU a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentését helyezte kilátásba. Így valami mást kell kitalálni, ami segíti a VW-csoport hatékonyabb működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új gumiabroncs energiacímkék segítik a vásárlást

Új gumiabroncs energiacímkék segítik a vásárlást

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást