szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kötegyáni önkormányzat szerint egy nagyobb jármű okozhatta a sérülést, amely miatt a bicikliutat végül nem is adták át. A hibát már javítja a kivitelező, a munka lassan véget is ér.

A Békés megyei Kötegyánban még augusztus 31-én kellett volna átadni egy új, 245 millió forintos beruházást, egy kerékpárutat, de ez végül elmaradt: a narancs.hu szerint a bicikliút még az avatás előtt szétrepedt, az önkormányzat így át sem vette azt.

A fejlesztéshez szükséges forrást még az előző önkormányzati ciklusban nyerte a kötegyáni önkormányzat a Békés megyei önkormányzat által koordinált, de EU-forrásból megvalósuló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. A közbeszerzési pályázatot, két kivitelező céget maga mögé utasítva, a gyulai székhelyű Rowell Terra Kft. nyerte meg a narancs.hu szerint.

A munkáról korábban a helyi Beol.hu is írt, azt is megemlítve, hogy Kötegyán belterületén, 270 méteren az úttest mindkét oldalán kerékpársávot alakítottak ki, a település külterületén, 1661 méteren pedig 2,25 méter széles kerékpárutat építettek. Az a helyi portál (szeptemberi) írásában is szóba kerül, hogy a kerékpárút sérült, ugyanis “a vasútállomás és a határátkelőhely közötti részen megrepedt az aszfaltcsík”, valamint, hogy “egy csekély rész a település határát jelző táblánál is megrongálódott”.

Kötegyán fideszes polgármestere, Hajdu-Szűcs Mária Kornélia a jelenséget azzal magyarázta, hogy vélhetően egy 20 tonnánál nehezebb jármű hajtott fel a kerékpárútra. Hajdu-Szűcs a narancs.hu-nak küldött válaszában azt is állította, hogy “jól látható nyomok bizonyítják, hogy ráhajtottak a kerékpárútra”, de “senki a lakosságra nem hárít semmit”.

A hibák miatt a kerékpárutat nem adták át, hivatalosan forgalomba sem helyezték azt. A lakosság ettől függetlenül használhatta, igaz, csakis saját felelősségre. Erre táblák is figyelmeztették a közlekedőket. A kerékpárút hibáit végül az utóbbi két hétben kezdték el kijavítani a narancs.hu szerint, és a helyiek beszámolója alapján a munka már a végéhez közeledik.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

WHO-főigazgató a koronavírusról: Egyre több a fény a sötét alagút végén

WHO-főigazgató a koronavírusról: Egyre több a fény a sötét alagút végén

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor