szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Valóban fennáll a büntethetőséget kizáró ok.

15 ezer forintra bírságolták meg egy szabálytalanul leparkoló 74 éves nőt a bdapesti Terézvárosi Önkormányzat Közterület-felügyelet munkatársai, aki autójával azért állt meg rossz helyen, mert szívinfarktust kapott. A police.hu szombat délelőtt írt az ügyről, aminek jó vége lett:

a terézvárosi rendőrök soron kívül elbírálták az ügyet, a folyamatba helyezett szabálysértési eljárást pedig még pénteken megszűntették.

A nő egyébként a Blikknek elmondta, miután rosszul lett, csak az lebegett a szeme előtt, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét, ezért parkolt le egy kereszteződés után. A lapnak azt mondta, hogy érthető, hogy megbüntették, mert nem tudhatták, mi történt, az viszont felháborította, hogy később nem engedték el a büntetését.

A rendőrök arra jutottak az eljárás során, hogy minden úgy történt, ahogyan az idős nő mondta. Azaz, fennáll a büntethetőséget kizáró ok.

A közterület-felügyelők egyébként azt közölték korábban, hogy ilyen esetekben nem mérlegelhetnek, a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg.

Vizsgálja a rendőrség az infarktusa miatt rossz helyen parkoló, majd megbírságolt nő ügyét

A közterület-felügyelet szerint méltányossági kérdésben a hatóságnak kell döntenie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Saját processzort tehet telefonjaiba a Xiaomi és az Oppo is

Saját processzort tehet telefonjaiba a Xiaomi és az Oppo is

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi