szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nem kell sokat várnunk a közelmúltban generációváltáson átesett S-osztály elektromos testvérmodelljének hivatalos leleplezésére.

A Mercedes tavaly ősszel leplezte le a teljesen megújult S-osztályt, mely luxusszedánból nem készül tisztán elektromos kivitel, viszont jó ideje nyílt titok, hogy a típus EQS néven kap egy belsőégésű motor nélküli testvérmodellt.

És ezt az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonságot most először mutatja meg nekünk a német gyártó, íme az új MEA platformra épülő EQS oldalnézetét felvázoló kedvcsináló felvétel:

Ilyen kívülről...
©
...és ilyen a műszerfalán lévő Hyperscreen.
©

A faltól falig hiperkijelzőt felvonultató EQS előfutára a 2019 őszén debütált Vision EQS volt, mely koncepcióautó 470 lóerős teljesítménnyel és 760 Nm-es nyomatékkal rendelkezik, ami elegendő ahhoz, hogy a 0-100-as gyorsulást alig 4,5 másodperc alatt le lehessen tudni. Az 50:50 százalékos ideális tömegeloszlású, alacsony súlypontú luxusautó végsebessége 200 km/h feletti.

©

A padlóba integrált akkumulátor kapacitása mintegy 100 kWh és a gyártó közlése szerint a WLTP-szabvány szerinti hatótáv körülbelül 700 kilométer körül alakul. Amennyiben egy 350 kWh teljesítményű Ionity töltőre csatlakoztatjuk a Vision EQS-t, akkor alig 20 perc alatt megoldható a 80 százalékosra feltöltés.

©

Az 5,3 méter hosszú, 2,08 méter széles és alig 1,44 méter magas villanyautó tengelytávolsága 3,26 méter, látványos kerekei pedig 24 colosak. A típus végleges változatának hivatalos leleplezésére várhatóan még idén tavasszal sor fog kerülni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

Bloomberg: Hollandia diplomáciai útra vitte a magyar kormány eljárását az Aegon ügyében

CEU: Nem tesszük ki magunkat újra egyetlen ember és rezsimje politikai szeszélyeinek

CEU: Nem tesszük ki magunkat újra egyetlen ember és rezsimje politikai szeszélyeinek