#interjú

Cemix Hungary Kft.

Hogyan csökkenthető az építőipar ökológiai lábnyoma?

Elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és fejlesztés, még akkor is, ha a hazai piac egyik vezető cégéről beszélünk. Harminc éve jelen vannak a szektorban, mégis új cég- és brandnévvel jelentkeztek: Veit Tamással, a Cemix Hungary, Croatia, Romania Group ügyvezetőjével beszélgettünk.

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

Pottyondy Edina: Viaskodik bennem egy liberális, budapesti démon meg egy konzervatív, vidéki ördög

Korábban a politikai színtérről, ma már inkább a YouTube-ról lehet ismerős Pottyondy Edina, aki közel egy éve indította el szókimondó közéleti csatornáját és szerzett több mint százezer követőt a videóival. A pártpolitizálásból és a felfújt semmitmondásból kiábrándult, ezért is volt szüksége egy olyan platformra, ahol elmondhatja a saját benyomásait a világ eseményeiről anélkül, hogy bárkinek is magyarázkodnia kellene miatta. De mi alapján választ témát? Olvassa-e a kommentelőket? És gondolkodik-e azon, hogy valaha visszatérjen a politikához? Interjú.

hvg.hu Itthon

Orbán: Június elejére hétmillió magyar megkaphatja az oltást

A miniszterelnök szerint nincs értelme pár napra kinyitni a középiskolákat, ezért csak május 10-én nyitnak meg, az érettségi pedig írásbeli lesz. Ha lesz elég oltott, akkor nem kizárt, hogy a védettségi igazolvánnyal moziba, étterembe is lehet menni. Orbán Viktor az elbocsátott Petry Zsolt kapusedzőről is elmondta a véleményét a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli interjúban.

hvg.hu Tech

Becsüljük meg a tanárokat! – üzeni Karikó Katalin, aki már valami újdonsággal készül

Középiskolai és egyetemi éveiről mesélt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kommcast című műsorában Karikó Katalin, az intézményből indult, ma világszerte ismert biológus. A színes anekdotákkal fűszerezett beszélgetésből kiderül, hogy a tudós – akinek munkássága nélkül nem léteznének a koronavírus ellen védő legmodernebb vakcinák – milyen emberi és szakmai úton jutott el oda, hogy ma legfeljebb Puskás Öcsivel van versenyben a legismertebb magyar címért.

Tóth Olivér Márk Kult

Nagy Dénes: Próbálok szeretettel beszélni arról is, ami nehezen feldolgozható

Ezüst Medvét nyert az első játékfilmje a Berlinalén, mégis amatőrnek érzi magát a filmiparban. Nagy Dénes szerint beszélnünk kell kényes történelmi témákról, de ő második világháborús drámájával nem ítélkezni akar a magyar katonák felett. Dokumentumfilmek után kezdett hat éves filmforgatásba, egyik korábbi alkotását most a hvg360-on is láthatják.

Fekő Ádám Élet+Stílus

Sokan nem hülyék, hanem agymosottak – véli az orosz trollokat leleplező finn újságíró

Jessikka Aro finn újságíró könyvet írt az orosz trollfarmok működéséről, és arról, hogy ezek hogyan tudják pár kommenttel befolyásolni a nemzetközi közvélemény alakulását. Közben a saját történetén keresztül mutatja be, hogy ha a Kreml úgy akarja, akkor az újságírók magánéletét is tönkre tudja tenni. Az újságíró Helsinkiből adott interjút a hvg.hu-nak.

Szentgyörgyi Rita hvg360

Robert Wilson: Inkább a vakságot választjuk, nem az igazság vakító fényét

A színháztörténet és a kortárs vizuális kultúra egyik ikonja, aki látvány- és építészetalapú színházával, díszlet és fényterveivel, a mozgáskoreográfia, a zene eszközeivel teremt új világokat. Soknemzetiségű Oidipusz-rendezése a pandémia miatt nem jutott el a tavalyi Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM). Az egyetemi blokád idején egyebek között azt üzente az SZFE hallgatóinak: „Egy olyan közeg megőrzésére bátorítom a világ egyetemeit, amelyben megengedett a párbeszéd, ahol fel lehet tenni kérdéseket, ahol mindenki megnyilvánulhat…”

Balla István Élet+Stílus

Fogadott a halállal, lefutotta a rákot is

Gyerekkorában elhatározta, hogy mérnök lesz és az emberiség javát fogja szolgálni. Valóra váltotta az álmát, még nincs 27 éves, és saját ötlete alapján épp egy sokak számára nagy segítséget jelentő orvostechnikai eszközt fejleszt. Ám amíg idáig eljutott, nagyon sok mindenen kellett átmennie. Thuróczy Bertalannal beszélgettünk, aki Futni, Hinni, Élni címmel írta meg nem mindennapi történetét.

1 2 3 4 5 6 7
48
Majdnem minden második magyar itthon nyaralna idén

Majdnem minden második magyar itthon nyaralna idén

Állami megbízásokon hízó szoftvercégek fúziója készül

Állami megbízásokon hízó szoftvercégek fúziója készül

Nem sok jót sejtet a visszatérő Dexter új teasere

Nem sok jót sejtet a visszatérő Dexter új teasere

Marabu Féknyúz: Magyarország újraindult

Marabu Féknyúz: Magyarország újraindult

Ön is kedvelni fogja: újabb hasznos funkció készül a Teamsbe

Ön is kedvelni fogja: újabb hasznos funkció készül a Teamsbe

A lengyel képviselőház megszavazta az EU helyreállítási tervét

A lengyel képviselőház megszavazta az EU helyreállítási tervét

Deutsche Welle: Ha egy kormány ennyit foglalkozik azzal, amit csinálunk, odafigyelnek a műsorunkra

Deutsche Welle: Ha egy kormány ennyit foglalkozik azzal, amit csinálunk, odafigyelnek a műsorunkra

Véget ért egy korszak, nem árul többé tükörreflexes fényképezőgépet a Sony

Véget ért egy korszak, nem árul többé tükörreflexes fényképezőgépet a Sony

A címlapról ajánljuk