A vendéglő, amelynek évekig titkos volt a telefonszáma
 

A vendéglő, amelynek évekig titkos volt a telefonszáma

A szocialista étkezési kultúrának erős öröksége van, de jó úton járunk, hogy ezt levetkőzzük – mondja Rosenstein Tibor, aki közel hatvan éve van a vendéglátós szakmában. Családi vendéglőjük, amelyet ma már fiával, Róberttel vezet, Budapest egyik legelismertebbje. A gasztroforradalomról, Steven Spielberg vacsorájáról, és a mirelittel való szakításról is beszéltünk.

Czeglédi Fanni Czeglédi Fanni

Miért kellene elrejtenünk a gulyáslevest vagy a somlóit?
 

Miért kellene elrejtenünk a gulyáslevest vagy a somlóit?

Széll Tamás Közép-Európa egyik leghíresebb séfje, Michelin-csillagot szerzett az Onyxnak, és ő volt az első magyar, aki bejutott a Bocuse d’Or nemzetközi döntőjébe. Kíméletlen véleménye van a szocializmus és a ma gasztronómiájáról is.

hvg.hu hvg.hu












„A táplálkozástudománynak David Attenborough-kra lenne szüksége” – Interjú Szász Máté biológussal és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval
 

„A táplálkozástudománynak David Attenborough-kra lenne szüksége” – Interjú Szász Máté biológussal és Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval

Legyen szó profi vagy komoly amatőr sportolói célokról, nem lehet elég hangsúlyt fektetni a kiegyensúlyozott étrend fontosságára. De mi az, ami az alaposan átgondolt „menün” túl még számít, ha növelni akarjuk a teljesítményünket? Szász Máté biológussal, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetőjével beszélgettünk.

Scitec Institute Scitec Institute