Túladagolásban halt meg Prince

Túladagolásban halt meg Prince

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Halálos adag ópiátot találtak a világhírű énekes, Prince szerveztében a most lezárult vizsgálat szerint. Az énekes többször próbált halála előtt orvosi segítséget kérni, most az őt utoljára kezelő orvost is kihallgatták.

Hivatalosan is beigazolódott, amit korábban már rebesgettek, kábítószer-túladagolásban halt meg a popzenét a 80-as években megreformáló amerikai világsztár, Prince. Az Associated Press rendőrségi forrásokra támaszkodva arról ír, hogy az április 21-én elhunyt sztár holttestén végzett vizsgálatok alapján Prince ópiát túladagolásban halt meg. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy az énekes hagyományos értelemben drogozott volna, hiszen az ópiát több gyógyszer fontos alkotóeleme is, ezek túlzott fogyasztása is okozhatta halálát.

Prince holttestét minneapolisi birtokán lévő házának egyik liftjében találták meg. A nyomozó hatóságok egy orvost is kihallgattak, aki a sztárt többször is megvizsgálta halála előtti két hétben.

A hivatalos halottkémi jelentés szerint a fentanil nevű fájdalomcsillapító véletlen túladagolása okozta Prince halálát. A fentanil egy szintetikus opiát, amely ötvenszer erősebb a heroinnál.

A csütörtökön közzétett halottkémi jelentés szerint a fentoniltartalmú fájdalomcsillapítót az énekes saját maga vette be, de nem tudni, hogy mikor. A halottkémi jelentés balesetnek minősíti a világsztár halálát.

A fentanilt többnyire krónikus fájdalmak esetén alkalmazzák, általában olyankor, ha más fájdalomcsillapító kezelések már nem használnak.

Nem világos, hogy Prince miért szedte az erős fájdalomcsillapítót, a szóbeszédek szerint különféle betegségek gyötörték az énekest.

Korábbi amerikai médiaértesülések szerint Prince szervezetében a boncoláskor a Percocet nevű fájdalomcsillapítót, szorongáscsökkentőt és nyugtatót mutatták ki, amelynek hatóanyaga, az oxikodon függőséget okozhat.

Hozzászólások