Öt módszer, hogy csúcsra járassuk a szexuális élvezetet

Öt módszer, hogy csúcsra járassuk a szexuális élvezetet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem csak a technikáról szól a jó szex.

A szégyenérzet elengedése segít legyőzni a félénkséget, az empátia meg igazi szupererőnek számít a szexualitásban. Szexológusok és párkacsolati szakértők szerint nincs olyan csodaszer, amivel mindenkinek minden alkalommal egetrengető orgazmusban lehet része, de mindenki sokat javíthat a szexuális életén, aki gyakorolja az alábbiakat – összegezte az Independent az alábbi tippek tanulságait.

Miközben persze tagadhatatlan, hogy a technika is szerepet játszik a kielégítő szexben, az alább nyilatkozó szakemberek arra törekednek, hogy a nemiséget holiszitikusabb szemszögből közelítsék meg, amely önmagunk szeretetén és a partnerek közötti hatékonyabb kommunikáción alapul.

A brit lap három szakértőt kérdezett meg arról, milyen biztos módszer van arra, hogy az emberek javítsanak a szexuális életükön. Íme a javaslataik:

1. Felejtse el, hogy néz ki.

Amikor a saját és partnerünk érzéki gyönyörére hangolódunk, a saját testünkre és az ő testére kellene koncentrálnunk ahelyett, hogy a technikával és az esztétikummal foglalkozunk. Így könnyebben rájövünk, mit akarunk és mitől indulunk be – mondja Virgie Tovar, aki molett nőket célzó könyvével és internetes kurzusával is az önsanyargató diétakultúráról próbálja lehozni az embereket.

2. Engedje el a szégyenérzetet.

Tegyen meg mindent azért, hogy se ön, se a partnere ne szégyenkezzen – mondja Tovar. "Nálam ez akkor működik, ha a partnerem nyíltan és gyakran emlegeti, mennyire kívánja minden porcikámat, megerősítést ad, hogy nagyon szexis vagyok, és mindenhol megérint, azokon a testrészeken is, amelyekkel kapcsolatban félénkséget neveltek belém."

3. Ossza meg partnerével, mit szeret.

A csodás szex a jó kommunikáción alapul – ezt már Elle Chase mondja, a Los Angeles-i Szexedukációs Akadémia oktatási vezetője. "Ne habozzon partnere tudtára adni, ha valami olyasmit csinál, ami nagyon bejön önnek."

4. És azt is, amit nem.

"Ugyanakkor ha a másik valami olyasmin ügyködik, amit az ön teste közömbösen fogad, kedvesen mondja el neki, és bókoljon is egy időben, például így: ez nem nagyon jön be, de imádom, mikor azt a másik dolgot csinálod."

5. Gyakorolja az empátiát.

A szexben a legfőbb kommunikációs szupererő az empátia – tartja Kate McCombs, a Sex Geekdom nevű globális szexről beszélgetős közösség alapítója. "Amellett, hogy az empátia ahhoz is elengedhetetlen, hogy kedvesek legyünk egymással, jobban kellene rá figyelnünk, és tudatosan kellene gyakorolnunk."

Hozzászólások