szerző:
T.S.

Nem éppen mindennapi desztináció lesz a jövő februárban induló London-Columbus járat. A Boeing 767-es oldalán egy, a szofisztikált sörkedvelőknek ismerős kutyás címerpajzs sejteti, hogy a fedélzeten valami különlegesre lehet számítani.

Az ismert skóciai öko-sörfőzde, a BrewDog pár hónap múlva indítja Angliából az USA-ba légijáratát. A BrewDog Airlines először február 21-25. között viszi sörtúrára Londonból az ohiói Columbusba az utasokat. Az amerikai városhoz közeli  Canal Winchesterben tavaly nyílt meg tengerentúli  sörfőzdéjük és telephelyük mintegy 100 ezer négyzetméteren. A 6.206 km-es, 7 és ¾ órás repülőúton nem csak különböző sör-ételpárosításokat szolgálnak fel, hanem egyedül itt, a fedélzeten kóstolható  a speciálisan nagy magasságra (35 ezer láb – közel 10 km) főzött sörük, a Punk IPA. Pár évvel ezelőtt egyébként a Hong Kong Beer Company is kikísérletezett egy fedélzeti sört a Cathay Pacific megbízásából, hiszen számos kutatás bizonyítja,  ilyen magasságban  másképp „viselkedik” a habos ital (is) a poharakban, s az ízérzékelésünk is más. Így nem kis kihívásnak tett eleget a skót főzde.

©

A sörjárat utasainak – nomen est omen -  a DogHouse Hotelben biztosítanak szállást Columbusban. Az ott tartózkodásuk alatt a helyi bárok, éttermek és persze a BrewDog Columbus étel- és italkínálatát élvezhetik, s a sörfőzdébe is ellátogatnak – a több napos program  edzett sörisszákat is próbára tehet…   A repülőút és a komplex ellátás (szállás, transzferek, étel-ital) 1.250 dollár, vagyis potom kb.350 ezer forint. Azonban öt szerencsés nyertes (párostól) is bekerülhet a sörpikszisbe. Bárki sörmániákus befutó lehet, elég csak regisztrálni– megjelölve, hogy kit vinnének magukkal legszívesebben – a BrewDog közösségi oldalain a sörtúrára, és aztán izgulni a sorsolásig.

A sörfőzde társalapítója, James Watt szerint: „A BrewDog Airlines egy olyan élmény lesz, mint semmi más. Átszerveztük a repülési élményt az optimális sörélvezet érdekében – az ételektől a szórakozásig, a légiutas-kísérő személyzetig és legfőképpen a speciálisan nagy sűrűségű sörig.” A tapasztaltak szerint teszik majd rendszeressé a sörjáratot London és Columbus között a jövő évtől.

©

Egyedül arról nem szól a fáma, hogy a köztudottan kutyabarát sörfőzde – mint a neve is tükrözi – biztosít-e „kutyakompatibilis” sört a négylábú kedvenceknek, ha gazdájuk  ragaszkodik ahhoz, hogy együtt utazzanak a BrewDog Airlines-en. S persze, hogy nekik mennyibe kerülne a jegy, mert csak nem lapíthatnak hosszú órákon át szomjasan a csomagtérben, miközben a fedélzeten ott a sörkánaán.

Budapesten egyhamar biztos nem landol hasonló sörjárat, viszont a Brew Dog hamarosan felteszi magát egy önálló lelőhellyel a pesti kocsmatérképre.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tarlós lépett, jövő szerdán meneszthetik a BKK vezérigazgatóját

Tarlós lépett, jövő szerdán meneszthetik a BKK vezérigazgatóját

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Elhunyt Sárkány József művészettörténész

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Ma is az ügyészségen magyarázkodott Simonka György

Ma is az ügyészségen magyarázkodott Simonka György

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik

Kézi-vb: Matics szerint a szerencse nagyon hiányzik