szerző:
hvg.hu

Már két hete tervezgette, mit fog tenni, és be is vásárolt hozzá.

Ahogy azt megírtuk, az orosz Dimitrij Gracsev 2017 decemberében féltékenységi rohamában kivitte a feleségét a közeli erdő egy elhagyatott részére, és baltával levágta a kezeit.

A bíróság most 14 év szigorított munkatáborra ítélte a 27 éves Gracsevet, miután bűnösnek találták súlyos testi sértésben, életveszélyes fenyegetésben és emberrablásban, nyilatkozta a vizsgálóbizottság szóvivője, Olga Vradiy.

A nyomozók szerint 2017. december 11-én a Moszkvától 77 kilométerre fekvő város, Serpukhov menti erdőbe vitte feleségét, Margarita Gracsevát, majd

összekötözte és legalább tíz percig csapkodta baltával, mire levágta a kezeit.

Eközben azt követelte, hogy a nő vallja be neki, hogy hűtlen volt hozzá.

A bíróság kétmillió rubel fizetésére is kötelezte a Gracsevet, kompenzációként az elszenvedett sérülések miatt. Gracseva szerint az összeg nem fedezi az orvosi kezelés költségeit és a bionikus műkéz költségeit.

Az utolsó szó jogán Gracsev megbánta a bűnét, és “nagyon nagy hibának” nevezte, továbbá bocsánatot kért a volt feleségétől és a gyerekeitől.

A pszichiátriai vizsgálat szerint Gracsev személyiségzavarban szenved, de a bűntény elkövetésekor tiszta volt az elméje.

A nyomozók szerint a férfi már két hete tervezte a bűncselekményt,

egy barkácsboltban műanyag pántokat és egy baltát vett, továbbá kötszereket és fertőtlenítőket egy patikában.

Ezeket a kocsijában tárolta.

A nyomozók azt is mondták, hogy egy hónappal az eset előtt Gracsev egyszer már elrabolta a feleségét és azzal fenyegette, hogy megöli az erdőben. A nő ekkor elment a rendőrségre, de bűncselekmény hiányában nem indítottak nyomozást.

A helyi nyomozó ellen bűnös gondatlanság miatt indítanak eljárást. Ő annak idején azzal küldte el Gracsevát, hogy

Majd rendbe jönnek. Semmi komoly nem történt.


18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A csütörtökön földre tepert momentumos politikus: "Nem adjuk a jövőnket!"

A csütörtökön földre tepert momentumos politikus: "Nem adjuk a jövőnket!"

Több tízmillió forintot költött a NAV pisztolyokra és paprikaspray-re

Több tízmillió forintot költött a NAV pisztolyokra és paprikaspray-re

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Megszűnhet egy legendás márka: felszámolják a Traubi gyártóját

Momentum: Fel kell készülni a polgári engedetlenség egyéb formáira is

Momentum: Fel kell készülni a polgári engedetlenség egyéb formáira is

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Budapesten

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Budapesten

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben