szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A válasz nem egyszerű és nem egyértelmű.

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
Friss cikkek a témában

Ha környezetvédelmi megfontolásokból venne mű karácsonyfát, gondolja újra! Tény, hogy karácsonykor milliónyi fenyőfát vágnak ki és adnak el, és vonzó lehet a gondolat, hogy egy műfenyővel talán meg lehet menteni egy igazit. A környezetvédők azonban vitatkoznak ezzel. Az ok? Vegyük csak az egyik jellemzőjét a műfának: műanyagból van. Ugye, hogy már nem hangzik olyan jól.

Egy műanyag fenyőfa előállításával ugyanis komoly ökológiai lábnyomot hagyunk hátra. Ráadásul ezeket a fákat, pontosabban tárgyakat, rendszerint nagy távolságokra szállítják, ami szintén nem túl környezetkímélő.

Egy nagyjából kétméteres műfenyő létezése tízszer annyi káros gázkibocsátással jár, mint egy igazi fenyőé, amely aztán elégve végzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét zavargások törtek ki Párizsban

Ismét zavargások törtek ki Párizsban

Kikapott a női kézicsapatunk az előzetesen esélytelenebbnek tartott horvátoktól

Kikapott a női kézicsapatunk az előzetesen esélytelenebbnek tartott horvátoktól

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk

Macron: Mi nem Magyarország vagyunk