szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 150 éves platánnak még "ablaka" is van.

A Kodály Köröndön található 150 éves platán törzsében húzta meg magát egy Budapestre érkezett hajléktalan, Mucska Péter. A férfi történetét és különleges "otthonát" az RTL Klub Fókusz című műsora mutatta be.

A férfi Szlovákiából érkezett Magyarországra, és azt követően lett hajléktalan, hogy családjával összeveszett, és mindent hátrahagyott nekik.

Elmondása szerint a fa igazán otthonos, annyira hideg sincs benne és az esőtől is megóvja. A bejáratot szúnyoghálóval fedte le, ami távol tartja az egereket. Az odúnak egyébként "ablaka" is van.

A férfi azt mondta, az odúban többnyire csak alszik, napközben az utcákat járja, és egy közeli hajléktalanszállóra jár be melegedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!