szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyermeket már előre felkészítette az anyja, mit csináljon, ha baj történik.

Meglátogatta az Index azt a magyar kisfiút, aki a múlt héten maga értesítette a mentőket, hogy édesanyja nagyon rosszul van. A gyermek talpraesettségének is köszönhetően időben telefonált, így édesanyja hamar segítséghez jutott - számoltunk be róla mi is.

Most kiderült, hogy a gyermeket Kovács Jánosnak hívják (egyébként 6 éves), és egy Balaton-parti településen él. A családnak négy gyermeke van.

Az anya a lapnak azt mondta, hogy múlt hétfőn megműtötték, másnap azonban, otthonukban rosszul érezte magát, ezért lefeküdt. A kisfiúnak közben elmagyarázta, mit kell csinálni, ha baj történne.

"Egy, kör, négy" - mondta a kisfiú a lapnak, amikor megkérdezték tőle, melyik számot tárcsázta, illetve mit kellene megjegyeznie. Arról már ő maga beszélt, hogy azért hívta a számot, mert az anyukáját hiába szólongatta, nem akart felébredni.

Azt is elmondta, hogy a hívásba a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa is bekapcsolódott, aki arra kérte a gyermeket, hogy szaladjon ki, és nézze meg, milyen szám van a házon, Jánoska ugyanis nem tudta a pontos címüket.

Ezután azt is mondta, hogy integessek az udvarból, hogy ha jönnek a rendőrök, meglássanak

– mesélte a kisfiú.

Nem sokkal később a család szomszédjának is feltűnt, hogy a gyerek egyedül van a kertben, azért átment Kovácsékhoz, hogy segítsen: szólt az asszony apósának és a férjének is, időközben pedig a rendőrök és a mentők is megérkeztek a házhoz.

A kórházban azt mondták, hogy a nő valószínűleg a műtét utáni stressz miatt lett rosszul. Még most is gyenge, a rosszullétek viszont elmúltak. Az anya azt is mondta, hogy a gyermeknek serleget adnak, amibe belegravírozzák majd, hogy „életmentő″.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

"Próbáltam nem fázni" - Bernie Sanders reagált a róla készült mémekre

"Próbáltam nem fázni" - Bernie Sanders reagált a róla készült mémekre