szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Atlantában eljött a pillanat, amikor oldani kellett valahogyan a feszültséget.

George Floyd halála
Rég nem látott tiltakozási hullámot okozott egy rasszista rendőri túlkapás az USA-ban. A rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd haláltusájáról készült videó futótűzként terjedt a neten, zavargásokat váltva ki Minneapolisban és több más városban. Floyd szimbólumává vált a Black Lives Matter jogvédő mozgalomnak, újra napirendre emelve az intézményes rasszizmus problémáját.
Friss cikkek a témában

George Floyd halála óta nagyon sok feszült, erőszakos momentumot hoztak az amerikai városokban kirobbanó antirasszista tüntetések, a rendfenntartók sokszor aránytalanul nagy erővel próbálták meg kiszorítani a tüntetőket az utcákról, máskor a tüntetők kezdtek zavargásokba és fosztogatásokba. Így aztán feltűnik, amikor valahol békésen, sőt jó hangulatban töltik meg az utcát az emberek – tüntetők és rendfenntartók egyaránt.

Ez történt Atlantában, ahol negyedórával az esti kijárási tilalom életbe lépése előtt a rendre felügyelő nemzeti gárdisták egyszer csak táncolni kezdtek a kilencvenes évek egyik felejthetetlen slágerére, a Macarenára, már-már karneváli hangulatot teremtve. A produkcióhoz néhány tüntető is csatlakozott, ezzel is hozzájárulva a világbékéhez.

A táncolás után a demonstráció mindenféle incidens nélkül feloszlott.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Film készül Robbie Williams életéről

Film készül Robbie Williams életéről

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Az olasz maffiának aranyat ér a járvány

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat ellenőrzés alá akarja vonni Oroszországot