szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szürke, ráncos és nagyon aranyos: így néz ki a július 2-án a Schönbrunni Állatkertben született oroszlánfóka-csemete. A kis hím állatot a nagyközönség már élőben is láthatja.

Már egyhetes a Schönbrunni Állatkert új lakója, egy dél-amerikai oroszlánfóka-bébi. Az első napjait elvonulva töltötte anyukájával kettesben, most már viszont bárki megtekintheti őt a külön nekik kijelölt medencés területen.

A kis állat a Müncheni Állatparkból származó fiatal nőstényfóka, Peaches első utódja. Ez azonban nem látszik, mert Peaches kitűnő anyukának bizonyul.

A fókabébi egyébként fiú, de nevet még nem sikerült neki találni. A fókák születésüktől fogva képesek úszni, pár napba azonban beletelik, amíg a kis jövevény hozzászokik a vízhez. Amint ez megtörténik, mamájával csatlakoznak a többiekhez.

©

Az állatkert nagyon elégedett a kisfóka fejlődésével, aki már tíz kilót nyom. Igaz, még van hova fejlődnie, hiszen ezek az állatok akár a 450 kilót is elérhetik. A kicsi az első hat-nyolc hónapban anyatejen él majd, és ha éhes, nagy hangon hívja fel magára a figyelmet.

A dél-amerikai oroszlánfókák hímei háremet tartanak, a fókabébi apukája, Comandante egyben az állatkert "fókaura" is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jordan Peterson koronavírusos

Jordan Peterson koronavírusos

Tisztáztak egy fontos kérdést svájci tudósok: vízi állat volt a zsiráfnyakú őslény

Tisztáztak egy fontos kérdést svájci tudósok: vízi állat volt a zsiráfnyakú őslény

Trump 45 napon belül kivéreztetné a TikTokot

Trump 45 napon belül kivéreztetné a TikTokot