szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De ha kollégákkal utazik együtt, nem rakja be a Slayer albumát.

Varga Mihály pénzügyminiszterrel készített interjút a HammerWorld magazin. A beszélgetést már korábban beharangozta a pénzügyminiszter egy Facebook-videóban, és később egy posztban is.

Az Index által szemlézett interjúból kiderül, hogy a hetvenes években Varga Mihály szülővárosában, Karcagon a diszkó volt a divat, azonban a pénzügyminiszter inkább a helyi rockzenekedvelők között érezte jól magát. Varga felidéz egy Deák Bill Gyula-koncertet, amit az énekes a Karcagi Ifjúsági Klubban adott, és a leendő pénzügyminiszter és barátai „teljesen megpadlóztak tőle”. Bár Varga ízlése változott az évek folyamán, nem nőtte ki a metált, ha kocsiba ül, még mindig hard rock vagy metál albumot tesz be.

Kivéve akkor, ha kollégákkal utazik, a pénzügyminiszter elmondása szerint ilyenkor inkább nem teszi be a Slayer zenekar lemezeit.

Azért a metálrajongó Rockenbauer Zoltánnal (1990 és 2006 között a Fidesz országgyűlési képviselője) cserélgettek lemezeket, például a Biohazard vagy a Rage Against the Machine albumait. Varga elmondta, hogy még mindig elmegy egy-egy koncertre, volt például Judas Priesten, Metallicán, Rammsteinon és Ákoson is az elmúlt időben.

Varga arra a kérdésre, hogy mit szólnak majd ahhoz, hogy metálrajongó, azt válaszolta:

nézd, ha valaki megharagszik rám azért, mert rockot vagy metált hallgatok, azt csókoltatom.

Az interjúból többek között az is kiderül, hogy:

  • Varga szereti a bakeliteket,
  • egyszer öltönyben és nyakkendőben ment egy AC/DC koncertre,
  • kedvenc metál albuma a Judas Priest British Steelje,
  • kedvenc rock albuma az AC/DC – Highway to Hell,
  • kedvenc alter lemeze pedig az In Utero a Nirvanatól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

A TikTok legalább 15 hónapon át gyűjtött titokban, tiltott adatokat a felhasználóiról

A TikTok legalább 15 hónapon át gyűjtött titokban, tiltott adatokat a felhasználóiról

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Nem hozza Európába a Ford a Broncót