szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több aktív fertőzöttet tartanak nyilván most az országban, mint a járvány során eddig bármikor.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Szigoríthatják a beutazási szabályokat Görögországba azután, hogy megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma. Az új rendelkezéseket már akár hétfőn bejelenthetik. Várhatóan korlátozzák majd az olyan országokból érkezők belépését, ahol magas a fertőzöttek aránya.

Az országban, amely július 1-jén nyitotta meg a határait a külföldi turisták előtt, jelenleg magasabb, 2236 az aktív fertőzöttek száma, mint a járvány során bármikor.

Szombaton 60 új esetet diagnosztizáltak – ilyen sok új fertőzöttet egy nap alatt április 21-e óta nem vettek nyilvántartásba a görög hatóságok az Independent cikke szerint.

A görög Neósz Koszmosz című lap azt írja egy vasárnapi kormányzati közleményre hivatkozva, hogy csak az elmúlt tíz napban száznál is több külföldi turista adott pozitív mintát, az egészségügyi szakemberek pedig különösen aggódnak a tünetmentes esetek miatt.

Görögországban a járvány kezdete óta a hivatalos adatok szerint 3803 ember fertőződött meg a SARS-CoV-2 elnevezésű koronavírussal, az általa okozott COVID-19 betegségben pedig 193-an hunytak el.

A kormány számára a dolgozók, a lakosok és a látogatók biztonsága a legfontosabb. A behurcolt és helyi esetek számának emelkedése miatt megszólalt a vészcsengő – közölte Szteliosz Pecasz kormányszóvivő, aki hozzátette, hogy a fertőzés azért tud terjedni, mert az emberek túl könnyedén veszik a szabályokat.

Pecasz arról is beszélt, hogy a kormányt nem lepte meg a jelenség. „Az elejétől tudtuk, hogy ha fokozatosan megnyitjuk az országot, lesznek importált esetek.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap jelentette be az új belépési szabályokat, amelyek a külföldről hazatérő magyarokra és a Magyarországon átutazni tervező külföldiekre vonatkoznak. A kormány azért döntött az újbóli szigorításról, mert a járvány világszerte gyorsuló ütemben terjed.

Külföldön nyaralok, hogy jövök így haza? - kisokos a szigorításhoz

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a fertőzött országokból hazatérő, vagy azon átutazó magyaroknak ismét karanténba kell vonulniuk, külföldiek csak meghatározott feltételekkel jöhetnek be. A szabály elsőre átláthatatlan, több pont mellé jól jönne egy országos tiszti főorvos, hogy megmagyarázza azt. Megpróbáltuk értelmezni a rendelkezést, ahol nem jutottunk dűlőre, arra rákérdeztünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírus mellett más vírusok is fertőznek a nyári időszakban

A koronavírus mellett más vírusok is fertőznek a nyári időszakban

1600 kilométeres hatótáv, 5 perces töltés: villanymotoros új hiperautót lepleztek le

1600 kilométeres hatótáv, 5 perces töltés: villanymotoros új hiperautót lepleztek le

Samsung vagy OnePlus telefonja van? Már ön is letöltheti a Google Telefon alkalmazást

Samsung vagy OnePlus telefonja van? Már ön is letöltheti a Google Telefon alkalmazást