szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az SZFE tiszteletbeli hallgatójaként állt ki az egyetemfoglalók mellett Halász Judit, miután a Vígszínház művészei álltak őrséget az egyetemen.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Nem hagyhatja szó nélkül a magyar színművészet legértékesebb emberei elleni méltatlan támadásokat – nyilatkozta Halász Judit az ATV-nek, miután szerda délután a Vígszínház művészei álltak őrséget a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). Székely gábort név szerint említette.

Halász az SZFE tiszteletbeli hallgatójaként állt ki az egyetemfoglalók mellett. Úgy fogalmazott:

Mindig a fiataloknak van igazuk”

Szerinte akkor is a fiataloknak van igazuk, ha ő maga nem mindig érti őket, ha nincs elég tapasztalatuk, ha másképp akarnak valamit, mert az övék a jövő és a „friss szellem”.

Szerdán Halász Hegyi Barbarával és Majsai-Nyilas Tündével őrizte az intézmény Vas utcai épületének kapuját.

Az SZFE-t azután foglalták el hallgatók, hogy az egyetem fenntartását a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kapta meg. Az alapítvány Vidnyánszky Attila vezette kuratóriuma az alapító okirattal az intézmény vezetése és diákjai szerint minden fontos döntésből kizárta az egyetem szenátusát. Az egyetemfoglalók, illetve az SZFE sztrájkra készülő dolgozói az egyetemi autonómia visszaállítását szeretnék elérni.

Vidnyánszky mellől leghűségesebb hívei is kifarolnának

Egyre kínosabbá vált, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) mellett számos külföldi színházi műhely és személyiség állt ki, Peter Brooktól Robert Wilsonog, de még a Nemzeti Színház egyes művészeinek is sok volt egykori tanáraik, és alma materük gyalázása, így Udvaros Dorottyának, és Blaskó Péternek is. Nagyon kevesen álltak ki viszont Vidnyányszky mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra