szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat fiatal alkotó vehette át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, és ebből a hat díjazottból öten a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végeztek.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Szeptember 22-én adta át az elismerést Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a 62 jelölt közül kiválasztott művészeknek. Idén

  • Kelemen Kristóf író, dramaturg, rendező,
  • Kis Hajni filmrendező,
  • Pallag Márton színművész,
  • Waskovics Andrea színművész,
  • Sodró Eliza színművész
  • és Szenteczki Zita rendező
kapta meg az elismerést.

Sodró Eliza kivételével mindenki az SZFE-n szerezte meg a diplomáját, Sodrót pedig az egyetem a tiszteltbeli hallgatójaként emlegeti.

Miután az alkotók átvették az elismerést, mind a hatan őrt álltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt.

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek állítottak jelölteket. Közülük választotta ki az öttagú szakmai zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész, a Vígszínház igazgatója – azt a hat fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet.

Kapcsolt kép: Lázár Todoroff/Színház- és Filmművészeti Egyetem Facebook-oldal

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan befolyásolja a várandósság alatt megélt stressz az utódok életminőségét? – folytatódik a Határtalan tudás-sorozat

Hogyan befolyásolja a várandósság alatt megélt stressz az utódok életminőségét? – folytatódik a Határtalan tudás-sorozat

Rájöttek végre a kutatók, miért tudott ilyen gyorsan elterjedni a koronavírus

Rájöttek végre a kutatók, miért tudott ilyen gyorsan elterjedni a koronavírus

Gondolta volna? Minden negyedik ember vérszegény!

Gondolta volna? Minden negyedik ember vérszegény!