szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Enni kért az ötven ollókezű.

Több mint ötven pálmatolvaj, vagyis hatalmas rák jelent meg egy ausztrál baráti társaság piknikjén. Az ízeltlábúak enni jöttek, valószínűleg az ételszag csalta oda őket. A rákok felmásztak az asztalokra és a grillre, és egész éjjel motoszkáltak a sátrak körül. Sérülés nem történt, a kempingezők különösebben nem ijedtek meg, de a zavartalan falatozásnak vége lett.

A pálmatolvaj a legnagyobb szárazföldi rákféle, csaknem egy méteresre nő, és négy kilónál is nehezebb lehet. Alapvetően pálmafákra mászik fel, és azokról szerzi meg a kókuszdiót, de – más állatokhoz, rókákhoz, mosómedvékhez hasonlóan – egyre gyakrabban merészkedik lakott területekre, ahol kukákat foszt ki és más maradékokat zsákmányol.

A rákokat ízletes húsukért széles körben vadásszák, de ők is fájdalmas sérüléseket okozhatnak, mert ollóik igen erősek, ráadásul nem engedik el, amit megragadnak velük. Ilyen esetben célravezető lehet az állat hasát csiklandozni, ettől általában elereszt a szorítása. (People.com)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak