szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kilépéssel szolidaritást vállalnak a tüntető diákokkal és a leköszönő vezetéssel is.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Október elsejével Vidnyánszky Attila, a Színház-és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke Novák Emilt nevezte ki az intézmény egyik új rektorhelyettesévé.

Még aznap több tag kilépett a Magyar Filmakadémiából, mivel annak elnöke Novák Emil, az aláírók pedig összeegyeztethetetlennek látták szerepvállalását a Színház- és Filmművészeti Egyetem megújuló vezetésében. Később az elnökség visszahívta az elnöki pozíciójából Novák Emilt.

Most a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) számos tagja adott ki közleményt, amelyben azt írták, Novák Emil SZFE-s szerepvállalása miatt kilépnek a szervezetből.

Közleményben tudatta a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) számos tagja, hogy Novák Emil SZFE-s szerepvállalása miatt kilépnek a szervezetből.
„Tekintettel arra, hogy Novák Emil, a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) elnökségi tagja, elvállalta a Színház- és Filmművészeti Egyetem általános rektorhelyettesi posztját, és ezt sem az elnökség, sem az etikai bizottság nem találta aggályosnak, ezért kilépünk a HSC-ből” – írták. A közlemény így folytatódik:
Nem maradhatunk egy olyan szervezet tagjai, aminek elnökségi tagja részt vesz az SZFE autonómiájának törvénytelen felszámolásában. Ez a lépésünk a tüntető diákokkal és a leköszönő vezetéssel való szolidaritási nyilatkozatunk is egyben.
A közlemény 25 kilépő tagot sorol fel. Köztük van Ragályi Elemér, Kende János, Erdély Mátyás, Pohárnok Gergely, Pados Gyula, Rév Marcell és Kardos Sándor is.Novák Emil SZFE-s szerepvállalása miatt kilépnek a szervezetből.

„Tekintettel arra, hogy Novák Emil, a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) elnökségi tagja, elvállalta a Színház- és Filmművészeti Egyetem általános rektorhelyettesi posztját, és ezt sem az elnökség, sem az etikai bizottság nem találta aggályosnak, ezért kilépünk a HSC-ből” – írták.

Nem maradhatunk egy olyan szervezet tagjai, aminek elnökségi tagja részt vesz az SZFE autonómiájának törvénytelen felszámolásában. Ez a lépésünk a tüntető diákokkal és a leköszönő vezetéssel való szolidaritási nyilatkozatunk is egyben

– tették hozzá. A nyilatkozatot 25-en írták alá, kilép például Pohárnok Gergely, Rév Marcell, Ragályi Elemér, Kende János és Kardos Sándor is.

KILÉPÉSI NYILATKOZAT Tisztelt HSC! Tekintettel arra, hogy Novák Emil, a Magyar Operatőrök Társasága (HSC) elnökségi...

Közzétette: Gabor Szabo – 2020. október 8., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát