szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes polgármestertől, Borbély Lénárdtól jött az utasítás: a csepeli ovikban tilos felolvasni a könyvből.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere az összes kerületi óvodában betiltotta a Meseország mindenkié című könyv olvasását – írta a 444.hu. A portálnak a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Hierholczné Faragó Tünde megerősítette a hírt, de nem akarta kommentálni a polgármesteri utasítást.

A lap munkatársa beszélt az egyik intézmény óvónőjével is, aki azt mondta:

a könyvet eddig sem olvasták a gyerekeknek, nincs is meg az óvodának.

Az óvónő hozzátette: különösnek találja a tiltást, mert eddig nem szóltak bele, hogy mit olvashatnak, és mit nem, és olyan sem fordult elő, hogy könyveket betiltott vagy ajánlott volna a polgármester.

Mitől olyan veszélyes egy mesekönyv, hogy valaki ledarálja?

Gyorsan szögezzük le: véleménye mindenkinek lehet, a könyvdarálás azonban jócskán túlmegy a véleménynyilvánításon. De mi lehet egy mesekönyvben, ami ekkora indulatokat kavar? A felnőttek vagy a gyerekek csinálnak nagy ügyet belőle, ha mássággal találkoznak? Szakértőkkel beszélgettünk a „homoszexuális propagandának" titulált Meseország mindenkié című könyvről.

A Meseország mindenki című könyv egy meseantológia, vannak benne homoszexuális, illetve transznemű szereplők is, de a könyv nagy része nem LMBTQ-témájú. A könyv miatt Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: Magyarország türelmes a homoszexualitás tekintetében, de van egy vörös vonal, hagyják békén a gyerekeinket.

Borbély Lénárd volt az is, aki a legutóbb babás zászlót tűzött ki a csepeli polgármester hivatal épületére, hogy a Pride-hónap ellen tiltakozzon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Tisztújítást tartottak a polgárőrök, Markos György is bekerült az elnökségbe

Az SZFE oktatói semmisnek tekintik az egyetem kiürítését előíró rendelkezést

Az SZFE oktatói semmisnek tekintik az egyetem kiürítését előíró rendelkezést

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1

Az amerikainál gyengébb lett az európai Ford Mustang Mach 1