szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majka a múlt héten jelentette be, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A múlt héten derült ki a műsorvezető-rapper Majkáról, hogy koronavírusos; a celeb azóta videós bejelentkezésekkel dokumentálja betegségét.

Egy újabb videóban most a kórházból jelentkezett be.

Majka megosztotta, hogy egy szintén koronavírusos barátját kísérte be, de őt is megvizsgálták. A mellkas-CT pedig kisebb elváltozásokat, gyulladást mutatott ki a tüdején, melyet szteroiddal kezelnek az orvosok. Majka azt is mondta a felvételen, hogy egy kicsit megijedt, de nem érzi magát rosszabbul, és csak egy pár napot kell bennmaradnia.

A rapper elmondása szerint felesége szintén fertőzött, így most tanácstalanok, hogyan óvják gyermeküket.

A videóhoz egy rajongó is hozzászólt, aki arról érdeklődött, sok koronavírusos van-e a kórházban. Majka erre úgy felelt, hogy “gyakorlatilag csak az van most már”.

A rapper kórházlátogatós videója több kérdést is felvet, például azt, hogy hogyan hagyhatta el a karantént.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

A szlovákok is nyitnak hétfőtől, de csak negatív antigénteszttel lehet munkába járni

Hogyan segíthet a mellrák felismerésében egy algoritmus?

Hogyan segíthet a mellrák felismerésében egy algoritmus?