szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykori magyar válogatott focista szerint a kapus szivárványcsaládok melletti kiállása akkor is becsülendő, ha valaki nem ért vele egyet.

A 24-szeres válogatott Hrutka János a WMN-re írt cikkében osztotta meg észrevételeit a focisták és egyéb sportolók közéleti véleménynyilvánításáról. Mint ismert, Hrutka maga is sok kritikát kapott a magyar fociközegtől, amikor Facebookon a homofóbiát kritizálta egy irodalmi idézettel, most viszont az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter konkrétan a szivárványcsaládok életét megnehezítő alkotmánymódosítás ellen fejezte ki véleményét, több körben komoly felháborodást gerjesztve.

“Gulácsi Péter bejegyzésével fittyet hányt a szurkolói közeg elvárásaira, mert és tudott autonóm lenni, független, miközben tudta, hogy lesznek következményei” – fejti ki Hrutka, aki szerint a sportolóktól sokan csak azt várják, hogy sportoljon, és “ne menjen át a nagyfiúk homokozójába”.

Hrutka szerint a mostani helyzetben a “kényesebb kérdéseknek, témáknak csak néhányan fogják meg a kezét”, pedig lenne rá igény, majd felhívta rá a figyelmet, hogy Gulácsi kiállása akkor is értékelendő kéne hogy legyen, ha valaki nem ért vele egyet:

"Kiállni a közvélemény elé, vállalni önmagad, jó szándékú gondolatod, esetleges építő jellegű kritikád, ismerve hozadékát és annak mértékét – egy igazi bátor, szabad tett. Ha egyetértesz azzal, amit mondani, közvetíteni akar, ha nem, becsülendő. Így születnek hősök, példaképek, a pályán és a pályán kívül egyaránt” – zárja az írást a jelenleg fociügynökként dolgozó egykori Kaiserslautern- és Ferencváros-játékos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Halálos baleset történt a 49-es főúton

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

Karácsony Gergely látványos képekkel mutatja, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett