szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány az önkormányzatok kérésére változtatta meg korábbi álláspontját.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében a kormány a héten úgy döntött, hogy hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák pedig hétfőtől online oktatásra térnek át. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár az operatív törzs pénteki tájékoztatóján azt is közölte, hogy nem lesz gyerekfelügyelet, az étkeztetés viszont megoldott lesz elvitelre vagy kiszállítással.

Gulyás Gergely bejelentése szerint ezen most mégis változtatott a kormány, de a politikus arra kért mindenkit, hogy ha van rá módja, akkor otthon oldja meg a gyermekfelügyeletet. Ha erre nincs lehetősége, akkor viszont beviheti a gyereket az óvodába vagy iskolába.

Az ügyeletre vonatkozó szabályokat a hétvégén teszik közzé.

Az MTI tudósításából az is kiderült, hogy a gyerekfelügyelet biztosítását Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kérte a minisztertől. A kaposvári polgármester szerint ugyanis az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozott több egészségügyi dolgozó és mások esetében is, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fogy az idő és a remény – ki lehet-e menteni 700 méter mélyről a Nanggala-402-es legénységét?

Fogy az idő és a remény – ki lehet-e menteni 700 méter mélyről a Nanggala-402-es legénységét?

A Pentagon felajánlotta a segítségét az elsüllyedt indonéz tengeralattjáró felkutatásához

A Pentagon felajánlotta a segítségét az elsüllyedt indonéz tengeralattjáró felkutatásához

Závecz: Áprilisban is erősödött a Fidesz és a Jobbik is

Závecz: Áprilisban is erősödött a Fidesz és a Jobbik is