szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívül színes lett a végeredmény.

Különleges alkotással készült a Budavári Önkormányzat a nőnap alkalmából: egy vízivárosi lépcsősor 47 fokára 47 magyar írónő és költőnő művének címét festették fel.

Boldog Nőnapot, Víziváros! Reggeli fotóim a Budavári Önkormányzat nőnapi meglepetéséről. A Glücklich Vilma lépcsőn, a...

Közzétette: Víziváros – 2021. március 8., hétfő

Az önkormányzat a Facebookon azt írja, a mindenki számára megtekinthető alkotással a magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatják be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül.

Hozzátették, nem is találhattak volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872–1927) – a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője – tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében.

Az önkormányzat egy videót is közzétett arról, hogyan készült el a színes lépcsősor:

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

NŐNAP ALKALMÁBÓL BEMUTATJUK: Nők, Lépésről Lépésre projekt
__________
Idén Nemzetközi Nőnap alkalmából egy különleges, mindenki számára megtekinthető alkotással készültünk: magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatjuk be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül.
Nem is találhattunk volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872-1927) - a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője - tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében.
Ha a Vízivárosban sétálnak, feltétlenül tekintsék meg ezt a különleges, nők előtt tisztelgő szabadtéri alkotást, amely bármikor megtekinthető.
Fogadják szeretettel kisfilmünket arról, hogyan is készült a “Nők, Lépésről Lépésre” projekt! magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatjuk be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül.Nem is találhattunk volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872-1927) - a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője - tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében.Ha a Vízivárosban sétálnak, feltétlenül tekintsék meg ezt a különleges, nők előtt tisztelgő szabadtéri alkotást, amely bármikor megtekinthető.Fogadják szeretettel kisfilmünket arról, hogyan is készült a “Nők, Lépésről Lépésre” projekt!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak